Nya utbildningsstarter i augusti 2019!

ÖPPET HUS 13/10 på Consensum

Våra elever guidar dig gärna runt skolan och svarar på dina frågor. Du får chansen att ta del av intressanta laborationer och metodövningar. Hoppas att vi ses!

Besök oss på Gymnasiemässan i Lund

Ni är välkomna att besöka oss i vår monter. Träffa våra härliga elever som gärna berättar om hur det är att gå på Consensum och ställ nyfikna frågor till våra engagerade lärare. Varmt välkommen

Lyckad vårdmässa på SUS

Vi fick nyfikna och kloka frågor om våra utbildningar på Consensum. Flera ungdomar uttryckte att de i framtiden vill arbeta med att hjälpa människor!

Ansökan till starter i januari 2019!

Nu längtar vi efter er åk 2 och 3

På onsdag 15/8 kl 10.00 - 13.00 är ni välkomna för upprop inför ett nytt spännande läsår. Vi bjuder på brunch innan ni går hem för att förbereda er inför internatet i Åhus.

Välkomna alla nya elever

Vi har den stora glädjen att hälsa tre fullsatta klasser välkomna till en fantastisk gymnasietid. Vi ses på uppropet i augusti.

Ettor och tvåor firar in sommaren

Idag firande våra ettor och tvåor in sommaren.Nu önskar vi er alla ett underbart sommarlov så ses vi igen den 15 augusti!

Trevlig sommar och Skolstart

Vi vill önska er alla en riktigt trevlig sommar. Skolan börjar igen 20 augusti (Åk1 kl.09.30, Åk2 kl.11.00 och Åk3 kl.13.00)

Skolavslutning åk1+åk2

Tänk vad tiden går fort! Måndag 11 juni är det skolavslutning för åk1 och åk2 mellan 10-12. Vi minns tillbaka på året, sjunger sommarsånger och äter glass med jordgubbar.

Spring för livet - Sankt Lars loppet 18/5

I morgon 18/5 ska vårt traditionsenliga Sankt Lars-lopp gå av stapeln. Ett arrangemang som Consensum håller i och bjuder in övriga skolor i parken till.

Student 2018

Snart är det dags för våra studenter att springa ut! Här kommer tider gällande studentdagen.

Har du inte bestämt dig?

Gör ditt val senast den 15 maj! Låt Consensum bli första steget i din karriär!

Extra Öppet Hus 8 maj kl.17-19

Extra Öppet Hus 8 maj! Träffa Sveriges bästa undersköterska Jonna!

Skugga oss!

Gör ett smart val och få insikt om ditt drömyrke redan under din gymnasietid! Vi ger dig chansen till en fantastisk och meningsfull gymnasietid där Du och dina livsmål är i fokus för oss!

Yrkes- SM dag 3.. spänningen var olidlig!

Consensum kunde stoltsera med två finalister, Jonna som vunnit den regionala tävlingen i Stockholms län och Hanna som var finalist från Skåne. Med sig hade de sina lärarcoacher Maria och Anna som ska ha en stor eloge för sitt enorma engagemang.

Yrkes - SM dag 1

se film ..Patrik Svensson, tävlingsansvarig berättar om Yrkes-SM 2018

Nu är hon där!

Nu är det dags för Yrkes- SM i Uppsala.. I dag tog vår Hanna tåget för att tävla om titeln "Bäst i omvårdnad i Sverige"!

Reseberättelse från Johanna i Tanzania

Johanna heter jag och går tredje året på Consensum Vård- och omsorgsgymnasium i Sollentuna. Jag var en av fyra elever som fick möjligheten att åka och göra min sista gymnasiepraktik i Tanzania. Jag ska berätta lite kort om resan och mina tankar både under och efter praktiken.

Kom och besök oss!

Nu är omvalsperioden igång inför nästa läsår. Vi har platser kvar på Vård- och omsorgsprogrammet och VO-Introduktionsprogrammet. Kontakta gärna rektor Jyrki om du har frågor eller vill besöka skolan, så fixar vi det!

ÖPPET HUS 23 april

Har du ännu inte bekantat dig med Consensum gymnasium i Lund är det dags . Vi ger dig chansen till en fantastisk och meningsfull gymnasietid där Du och dina livsmål är i fokus för oss!

Noll anmärkning!

Vi är engagerade, kompetenta och vet att vi har bra gymnasieskolor! Det är med stor stolthet och innerlig glädje som vi kan berätta att Skolinspektionen efter sin tillsyn är mycket nöjda med våra gymnasier i Lund och Sollentuna.

Consensum gymnasium är en mycket bra skola enligt Skolinspektionen!

Under vårterminen har Consensum gymnasium Sollentuna haft tillsynsbesök av Skolinspektionen som tittat på vår undervisning, skolutveckling, studiero samt arbete mot kränkningar/diskriminering.

Regeringens förslag redan ett faktum på VO

Vård- och omsorgsprogrammet på Consensum ger inom ramen för 2500 poäng grundläggande högskolebehörighet till alla elever.

Öppet hus - Sista chansen innan valet!

Öppet hus 5/2 18-20. Våra utbildningar ger både högskolebehörighet och jobb! NY fördjupning på VO Hälsa & Beteendevetenskap

HÖR HÄR! Vilken succé ...

Idag fylldes vår skola av kompetent branschfolk från många olika verksamheter bland annat inom Hälso- och sjukvård samt Vård och omsorg. Före detta Consensum-elever nu med spännande yrken berättade engagerat om sitt yrke och sina val. Många elever från grundskolan kom med sina lärare och studie och yrkesvägledare. Eleverna var nyfikna på möjligheter för sin framtid och hur det är att ”att arbeta med människor”

Tre nya utbildningar beviljade till hösten 2018

Hanna bäst i Skåne

Vår suveräna Hanna Johansson tävlade i regional deltävling för Yrkes -SM och tog hem segern

Vill du sluta röka?

Om du går i tankarna att sluta röka så erbjuder Linköpings Universitet ett projekt där våra elever

Dax att söka. Kom på öppet hus. 16/1 kl. 18-20

Denna vecka kan man börja ansöka till gymnasiet. Att välja Consensum är ett bra val för livet. Kom gärna och träffas oss på öppet hus imorgon.

“Du behövs du är viktig" Temadag 25/1 13-16 om du vill arbeta med människor

När man går på ett av Consensums Vård- och omsorgsprogram eller Naturvetenskapliga program finns det många vägar att gå efter man tagit studenten. Under denna tema-eftermiddagen vill vi visa er vägar man kan gå efter studenten.

Terminsstart

Vi hoppas alla haft en underbar jul och en bra start på det nya året! Vårterminen börjar för elever den 9 januari kl.08.30

Nytt Öppet Hus 14/12 18-20

Välkommen till oss för årets sista Öppet Hus. Vi och våra elever finns på plats för att svara på frågor och visa vår fina skola. Vill du får du test HLR och venprovtagning! 14/12 kl. 18-20 Välkommen!

Missade du oss? Du har chansen igen till vårt nästa Öppna Hus den 4/12 kl.18-20

Våra elever guidar runt och berättar om sin utbildning, varför de valt Consensum och om sina planer för framtiden!

VINNARNA i Consensums ÖPPNA HUS-tävling ÄR!!

Ni är hjärtligt välkomna att hämta era vinster på vårt nästa öppna hus den 4/12 kl 18-20.

Välkommen att besöka oss på Gymnasiemässan och Öppet Hus!!

Kom gärna och prata med våra härliga elever och duktiga lärare för att få en bild av vår skola och utbildning. En utbildning som leder både till jobb och högskolebehörighet!

Succé .. många besökare och härliga elever!

Missade du vårt ÖPPNA HUS denna gången, har du en ny chans den 4 december kl.18-20 .

"Du behövs Du är viktig" 25 januari 14-16

När man går på ett av Consensums Vård- och omsorgsprogram eller Naturvetenskapliga program finns det många vägar att gå efter man tagit studenten. Under denna tema-eftermiddagen vill vi visa er vägar man kan gå efter studenten.

Skugga - upplev skolan en vanlig dag!

Upplev en vanlig dag på Consensum. Att skugga en elev på skolan är ett bra sätt att få en klarare bild av programmen vi erbjuder och hur vi arbetar. Du får också chansen att känna av vår mysiga miljö och fina gemenskap. Vi ser fram emot att träffa dig!

Välkommen på Öppet hus 20 nov 18-20 !

Du står inför ett svårt och viktigt val … Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus eller Gymnasiemässan hjälpa dig en bit på vägen.

Besök oss på Vårdmässan i Lund 2-3 okt

Consensum finns där och berättar om sina utbildningar som leder till arbete med människor. Målet är att ge en bild av vad det innebär att jobba i vården och vilka yrken som finns. Det är fritt fram att ställa frågor och det finns möjlighet att se och prova på olika moment.

Upprop och terminsstart 21/8!

Äntligen dags för skolstart. Som vi saknat er! Vi vill även välkomna alla nya ettor.

Välkomna kära elever

Uppropstider! Vi ser fram mot att träffa er alla - nya som gamla elever, ses snart!

Sök senast den 20:e augusti så ses vi i oktober!

Tid och plats för kursstarter i augusti 2017

Tider för kallelser till augusti starten.

Consensum önskar alla en HÄRLIG SOMMAR!

Consensum önskar alla en HÄRLIG SOMMAR!

Vi vill TACKA våra underbara elever och engagerade personal som bidrager till att Consensum blir Consensum!

Consensum önskar ALLA en HÄRLIG SOMMAR

Nu väntar vi bara på att sommaren ska visa sitt rätta ansikte med sol, värme och sköna upplevelser.

Consensums student 2017

Tack kära studenter för tre fantastiska år tillsammans med ER! Nu önskar vi er all Lycka i livet!

Karameller från Consensums studentbal 2017

I vimlet utanför Grand Hotell i Lund .. med förväntan och glädje inför den efterlängtade kvällen. Ett axplock från hovfotografen Clemens Perssons bilder!

Temadag: Hälsa i Fokus

Temadag på Vux i Sollentuna: Hälsa i Fokus

Studenten 2017

Äntligen är det snart dags för student. Klicka här nedan för info om vilka tider som gäller den 15 juni.

NU är det dax!   Kärleken är fri!

Kärleken är fri - Så heter ett projekt som besöker oss på Consensum i Lund under v. 22.

Utspark och sommarlov närmar sig!

Äntligen har sol och värme kommit till oss och vi får njuta av en underbar fägring! Utspark och sommarlov hägrar!

Ledig tjänst.

Vi söker en engagerad och kreativ Barn – och Fritidslärare som tycker om att arbeta med människor. Vill du vara med och utveckla vuxenutbildningen i Stockholm tillsammans med ett härligt gäng.

Lyckat Sankt Lars -lopp!!

Fredagen den 5 maj var det dags med det årliga Sankt Lars loppet. Initiativtagare är Consensums friskvårdselever som också håller i arrangemanget tillsammans med elever och lärare på skolan.

Högre krav på anordnarkompetens inom Yrkeshögskolan

Nya bestämmelser med tillträde den 1 april 2017 säger att utbildningsanordnare inom yrkeshögskolan ska ha rätt kompetens för att kunna bedriva utbildning inom den specifika utbildningsområdet. Detta är en skärpning av kraven inom Yrkeshögskolan vilka syftar till att öka kvalitén på utbildningar.

St Lars loppet 2017

Nu är det äntligen dags för Consensums årliga St Lars lopp. St Lars loppet är ett lopp i hälsans tecken och där sponsorer skänker pengar till välgörenhet för varje elev som deltar.

Extra dagar för skuggning!

Fortfarande osäker? Om du önskar är du mycket välkommen att vara med under en vanlig skoldag på Consensum!

Bildrapport från andra sidan klotet!

Fler bilder från Oliva och Miranda som just nu gör en intressant och spännande APL i Kina.

Ge din personal möjlighet att studera till Stödpedagog

Genom att fler får möjlighet att läsa till Stödpedagog bidrar du till en komptenshöjning och kvalitetsförstärkning inom din verksamhet. För att ge fler personal möjlighet att studera till Stödpedagog erbjuder nu Consensum Yrkeshögskola i Lund utbildningen till ett självkostnadspris.

Välkommen på Öppet Hus och Prova På Dag

Öppet Hus 24/4 kl.18.00-20.00 --- Prova På Dag 25/4 kl.8.00-12.00 Anmälan till Prova På Dag sker till jyrki.paivarinta@consensum.se

Vår Arbetslivsdag ”Du behövs – Du är viktig” lockade många!

En mycket lyckad eftermiddag. Idag fylldes vår skola av kompetent branschfolk från många olika verksamheter. Före detta Consensum-elever, nu med spännande yrken berättade engagerat om sitt yrke och sina val.

Du behövs och Du är viktig!

Consensums gymnasium välkomnar dig och dina elever till en temadag med fokus “Jobba med människor”.

En hälsning från våra Kina-resenärer

Vi trivs jättebra och är mycket väl mottagna av våra värdar!

Uteaktiviteter i kurserna Skapande verksamhet och Hälsopedagogik

Skapande verksamhet och Hälsopedagogik testade vårvädret med studiebesök och träning.

Infokväll på Consensum Liljeholmen den 18/5

Torsdagen den 18/5 mellan kl. 17-19 bjuder Consensum Liljeholmen in till en Infokväll. Vi kommer att informera om våra utbildningar som startar i höst.

Besök av studievägledarna från Jobbtorgen

Studie och yrkesvägledarna från Stockholms alla jobbtorg besökte Consensum vid Liljeholmen tisdagen den 14 mars. Vi hoppas att många av dom blir elever hos Consensum i framtiden. Det finns ett stort intresse för arbete inom vård och omsorg och barn och fritid hos jobbtorgens aspiranter. Vi hoppas att många av dom blir elever hos Consensum i framtiden.

Jobb- och utbildningsmässa i Vårberg

Studievägledaren på Consensum i Stockholm medverkade på den jobb och utbildningsmässa som anordnades på SFI Söderort den 8 mars.

Uppstart av lärlingsutbildning med 2 inriktningar

Den 6 mars var det startdags för lärlingsutbildningen på Consensum Liljeholmen. De blivande lärlingarna har valt inritning mot arbete som stödassistent (arbete med personer med funktionsnedsättning ) alternativt skötare inom psykiatrisk verkssamhet.

Unga Forskares tävling i Gymnasiearbete 2017

Tyvärr nådde våra elever inte finalen som ett lag av sex av de nitton som nått semifinalen. Deras monter på Vattenhallen och deras presentation höll dock hög kvalitet.​

Consensum med nyckelroll i unikt integrationsprojekt.

Nu ska ett 30-tal medarbetare i Ambeas affärsområden Nytida och Vardaga få utbildning som handledare och språkmentorer för nyanlända. Utbildningen anordnas inom ramen för ESF Projekt KISA där Arbetsförmedlingen är projektägare och i samarbete med utbildningsföretaget Consensum.

NA- elever vidare till semifinal!

Våra tre duktiga elevrepresentanter årskurs tre på Naturvetenskapsprogrammet har tagit sig vidare till semifinalen i Unga forskares tävling i gymnasiearbete!

Praktiska övningar

Praktiska övningar på skolan för våra blivande undersköterskor.

Full fart

I fredags var det full fart på skolan! Barn-och fritidseleverna har kursen Lärande och utveckling och arbetar med grupparbete.

Många vill gå på Consensum!

Ett stort antal sökande har valt Consensum som ett första betydelsefullt steg i sin framtida karriär.

Consensum på första plats i kvalprov 2017 i Språkolympiaden

Med glädje och stolthet kan vi berätta att, Consensum har kvalificerat sig till andra omgången och kommer på första platsen i Lund!

Alla Hjärtans dag - vår dag!

Vi önskar Alla en hjärtligt underbar dag! Ta hand om varandra !

Viktig information!

Consensums avtal med Lunds kommuns vuxenutbildning upphör under 2017. Vi tar därför inte emot sökande till vår vuxenutbildning i Lund.

Hade Du tur? Hämta din biobiljett

Vinnarna i utlottningen av biobiljetter är nu utsedda! Välkommen att hämta din vinst på vårt öppna hus den 6/2 18-20!

Sista chansen innan valet!

Valet närmar sig och har DU missat våra tidigare Öppna hus har du chansen på måndag 6 februari 18-20.

Har DU bestämt dig?

Nu närmar sig den 15 februari som är sista dag för ansökan ! Har du fortfarande tankar och funderingar är du välkommen att höra av dig!

Hurra! Vår vuxenutbildning är nu en del av Vård- och omsorgscollege

Idag certifierades den första utbildningsaktören inom vux i VO-College Stockholm. Med detta hälsar vi Consensum Vux i Sollentuna varmt välkomna till VOCSTHLM.

Lyckat öppet hus - Härlig stämning

Öppet hus i måndags blev mycket lyckat - Många intresserade elever och föräldrar som trotsat vinterkylan och besökte vår skola. Våra härliga och glada elever guidade runt på skolan.

Drop - in! Välkommen 18-19 januari

Välkommen 18/1 kl.10-16 och 19/1 kl.12-18. Kom och träffa oss för att få mer information om utbildningarna och få hjälp med din ansökan.

NYTT - Du som bor i Värmdö kommun kan nu söka till Consensum

Vi är glada att nu kunna erbjuda Dig som på i Värmdö kommun vuxenutbildning på Consensum. Är Du intresserad av att utbilda till ett yrke där din kompetens behövs och du är starkt efterfrågad kan Consensum erbjuda flera möjligheter.

Dags att välja! Välkommen på Öppet Hus 16 januari!

Du står inför ett svårt och viktigt val … Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen.

NYHET! Lärlingsutbildning på Consensum VUX - Ansök nu!

Vill du arbeta med personer med funktionsnedsättningar? Då kan utbildning till Stödassistent vara något för dig. Consensum erbjuder Lärlingsutbildning för dig som vill bli stödassistent! Ansök senast den 8 januari !!

Sista chansen - ÖPPET HUS 17/1 kl.18-20!

Du står inför ett svårt och viktigt val … Har du tankar och funderingar kring ditt gymnasieval kan kanske ett besök på vårt öppna hus hjälpa dig en bit på vägen. Vi svarar gärna på dina frågor och visar dig vad vi har att erbjuda dig.

GOTT NYTT ÅR !

Ett mycket speciellt år är snart slut och vi ser fram mot ett fantastiskt 2017. Vi önskar alla fina elever, föräldrar och personal ett Underbart Nytt År...

GOTT NYTT ÅR!

Ett mycket speciellt år är snart slut och vi ser fram mot ett fantastiskt 2017! Vi önskar alla fina elever, föräldrar och personal ett Underbart Nytt År...

GOTT NYTT ÅR!

Ett intressant och spännande år närmar sig sitt slut! Vi vill här tacka våra fantastiska elever och personal för allt gott Ni bidrar med!

Gott Nytt År!

Mycket spännande har hänt Consensum Vux i Stockholm under året som gått! Vi har öppnat flera nya Lärcentrum i Stockholms län rekryterat fantastisk personal samt till och med varit med på TV - nyheterna.

Julefriden sänker sig över Consensum Vux

Julfriden sänker sig på Consensum Vux i Lund och ger alla lite välförtjänt helgmys. Med anledning av helgerna är vi inte på plats den 23/12, 26/12 och den 6/1. Övriga dagar är vi på skolan som vanligt!

Luciafirande Vux Sollentuna

Luciafirande på Consensum Vux i Sollentuna. Elever från Consensum gymnasiet hälsade på

Är du en lycklig vinnare?

Vi har lottat ut biobiljetter till sex lyckliga vinnare som anmält sitt intresse för vårt nyhetsbrev! Välkomna att hämta din biobiljett på vårt öppna hus den 5/12.

Sjukt stort intresse för Consensums gymnasium

Vi hade högt tryck på vår monter på gymnasiemässan i Lund. Massor av smarta frågor och kloka funderingar om framtiden från besökande elever och syvar.

Välkommen på Drop-in 2017

Har du frågor och funderingar svarar vi gärna på dina frågor och hjälper dig med ansökan! Välkommen!

Snart reser vi - Vårt livs resa till Tanzania!

Vi är fyra tjejer i årskurs 3 som fått möjligheten att göra vårt livs resa till Tanzania för att göra vår praktik. Det ska bli fantastiskt kul att få ta del av ny kultur, nya möten och se hur vården fungerar i ett helt nytt land.

70 000 nya utbildningsplatser för vuxna till 2019

Regeringen har vidtagit flera åtgärder för en bättre fungerande arbetsmarknad. Arbetsförmedlingen styrs om till en matchningsmyndighet med fokus på arbetsgivares behov. Vi satsar stort på validering och genom snabbspår ger vi nyanlända möjlighet att snabbt få jobb inom sitt yrke.

Ansökningstider för start våren 2017

Om Du önskar söka till Consensums utbildningar vänder Du dig till Komvux i din hemkommun. Du är också välkommen att höra av dig eller besöka oss så hjälper vi dig gärna!

Euroskills 2016 i Göteborg

Prova yrken och hitta din talang. Den 1-3 december 2016 samlas ungdomar från hela Europa i Göteborg för att tävla om EM-titeln i yrkesskicklighet i hela 35 olika yrken.

Dubbla chanser - Välkommen!

Varmt Välkommen till Gymnasiemässan eller Öppet hus 25-26 november. Möt oss där – vi berättar gärna hur du kan skapa din framtid hos oss.

8 december kl. 18-20 - Extrainsatt ÖPPET HUS

Många hann inte med både öppet hus och gymnasiemässan, därför ger vi nu dig chansen som missade besöka oss tidigare! Du är också hjärtligt välkommen att anmäla dig till vår prova-på-dag den 6 december. Hör av dig så svarar vi på dina frågor och funderingar!

Inspirerande dagar!

Det görs ett fantastiskt arbete ute i "verkligheten" när personalen tar emot och handleder våra elever. Därför erbjuder vi regelbundet möjligheten för vård- och omsorgspersonal att gå en handledarutbildning på Consensum.

Varma lyckliga leenden i vinterkylan!

Fredagen den 11 nov hade vi den stora glädjen att fira våra elever! NU alla klara undersköterskor och beredda att ta hand om våra sjuka och äldre!

DROP-IN Varmt välkommen!

Kom och träffa oss för att få mer information om utbildningarna och få hjälp med din ansökan.

Nytt Lärcentrum i Liljeholmen!!

Lyckad invigning ! Den 25 oktober hade vi den stora glädjen att inviga våra nya fantastiska lokaler i Liljeholmen. En våra elever säger " Jag stortrivs - finaste lokalerna, bästa lärarna och jättelätt att hitta hit!"

Ansök till Consensums vuxenutbildning - senast den 13/11

Vill du arbeta med människor? Consensum VUX erbjuder dig utbildning som leder till jobb där Du behövs! Utbildningar med engagerade lärare och en lärmiljö utöver det vanliga!

Consensum på Vårdmässan på SUS i Lund 19-20/10

Idag och imorgon hittar ni Consensum på Vårdmässan på SUS i Lund.

Besök oss på Gymnasiemässan 20-22 okt

Gymnasiemässan i Stockholm är till för dig som bor i Stockholms län och som står inför ditt gymnasieval. Här får du och dina föräldrar chansen att tillsammans träffa Consensums trevliga lärare och elever

V 42 är Vård -och Omsorgscollegevecka!

Denna vecka är det nationella Vård- och Omsorgscollegeveckan! Vi på Consensum kommer att uppmärksamma detta på olika sätt.

Nationell vård- och omsorgsvecka v 42

Personal från Hälso-och sjukvård och Vård och omsorg presenterar sin verksamhet och berättar hur det är att arbeta hos dem. Vilka talanger är viktiga? Hur kan din karriär se ut hos dem? Var finns ditt drömjobb?

Mycket fina resultat i SWECO undersökning

Consensum elever är mycket nöjda och rekommenderar gärna sin skola!

Välkommen på Drop-in!

Kom och träffa oss för att få mer information om utbildningarna och få hjälp med din ansökan.

Inbjudan - Arbetslivsdag ”DU BEHÖVS”

Nationella Vård- och omsorgscollege veckan v 42! Arbetsliv och utbildning i samverkan

Första dagen en succé

Vuxenutbildningsmässan den 28 och 29 september på Kulturhuset Stadsteatern, plan 5. Öppet kl. 10-18 båda dagarna.

Kom och träffa oss på Vuxenutbildningsmässan

Kom och träffa oss på Vuxenutbildningsmässan den 28 och 29 september till Kulturhuset Stadsteatern, plan 5. Öppet kl. 10-18 båda dagarna.

Consensum på Rapport

Med anledning av höstbudgetens satsningar på utbildning inom VoO så har Rapport idag gjort ett reportage på Consensum Vux i Sollentuna. Vi får sannolikt se en sammansättning av intervjuer med våra elever, vår duktiga personal och vår duktiga rektor Lena Asplund.

Amanda vann en resa till Grenoble!

Vi på Consensum GY Lund är stolta över att kunna meddela att vår elev Amanda Olsson (NA3) i våras deltog i en tävling för tjejer som läser naturprogrammet och vann!

Yrkeshögskolans kvalitet stärks!

I slutet av augusti fattades på regeringssammanträde beslut av propositionen En stärkt yrkeshögskola – ett lyft för kunskap. Propositionen grundar sig i en promemoria om yrkeshögskolans fortsatta utveckling som Utbildningsdepartementet tog fram under 2015.

En sommar på Karolinska institutets sommarforskarskola

"Nicole Laszlo heter jag och tog studenten från naturvetenskaps programmet på Consensum 2016. En vecka efter studenten packade jag min resväska och flyttade till vår fantastiska huvudstad Stockholm i två månader. Sju veckor av min sommar skulle spenderas på Karolinska institutets sommarforskarskola för gymnasieelever.

Tider för Lärtorg med handledning hösten 2016

Har du kört fast, behöver du stöd eller utmaningar?

Kreativitet och samarbetsglädje !

Hur bygger man ett högt och stabilt torn av sugrör under tystnad? Kreativa gänget i 16:2 visade hur man gör

Wow - vilket härligt gäng!

Än en gång har vi tagit emot världens bästa elever på Consensum VUX i Lund!

Nyfiken? Välkommen på ÖPPET HUS!

Då får du möjlighet att träffa våra trevliga lärare, få svar på dina frågor och bekanta dig med våra fina lokaler!

Sugen på nya utmaningar? – sista ansökningsdag 21 augusti!

Med en undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning i bagaget står alla dörrar öppna för ett meningsfullt jobb och en framtid där du behövs!

Nu finns vi i Liljeholmen

Nära både tvärbanan och T-bana vid Liljeholmstorget. Vi erbjuder vuxenutbildning inom både Barn och fritid och Vård och omsorg.

Consensum VUX stängt 8-9/8

Lärarlaget laddar upp för ett nytt verksamhetsår på annan ort.

Viktig information inför skolstarten

Kära elever och vårdnadshavare! Vi på skolan vill tacka er alla för ett härligt läsår!

Tider för upprop och internat

Platser kvar på Vård- och Omsorg samt Barn- och Fritid

Välkommen med din ansökan!

Besked om antagning och start

Grattis du som ansökt om undersköterskeutbildning på Consensums vuxenutbildning och beviljats en plats. Just nu pågår ett intensivt arbete inför starten den 15/8.

APL samordnare

Consensum förstår vikten av samarbetet med arbetsgivaren där eleverna, genom sina APL platser, också gör det möjligt att knyta viktiga kontakter för framtiden

Sommarhälsning

Öppet hus hösten 2016

Många nya sökanden till Consensum

Öppettider under sommaren

Missade du sista ansökningsdag?

För dig som missade sista ansökningsdag för utbildningsstart den 15 augusti, finns möjlighet att ansöka vid reservantagningen som pågår mellan den 18 juli och den 14 augusti.

Så här fungerar Yrkeshögskolan

Du som är intresserad av att veta mer om vad det innebär att studera på Yrkeshögskola - klicka här och se film från Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Nu finns vi även i Liljeholmen!

Bor du i eller i närheten av centrala Stockholm och vill studera hos oss? Nu finns vi även på Liljeholmen.

Klart med nytt avtal för utbildning inom Stockholms Stad!

Från 1 juli kan vi ta emot nya elever från Stockholms Stad som önskar byta till våra utbildningar. Avtalet gäller för våra utbildningar både inom Barn- och Fritid och Vård- och omsorg.

Benjamin Zhuti

Tack vare Consensum har jag nu på 2 år arbetat över hela världen. Jag har jobbat i England, Spanien, Norge, Sri Lanka, Indien, Thailand, Vietnam, Kambodja och Laos. Även på några avdelningar på sjukhuset i Lund.

En härlig dag i naturen!

Lärarteamet på Consensum Vux hade under måndagen utvecklingsdag på Skrylle, njöt av stimulerande arbete och god mat.

Missa inte! Sista dag för ansökan

Sugen på nya utmaningar? Studera i höst! Med en undersköterskeutbildning i bagaget står alla dörrar öppna för ett meningsfullt jobb och en framtid där du behövs!

Nu äntligen! Till hösten finns vi även i centrala Stockholm

Vi kan med glädje och stolthet berätta att från hösten 2016 erbjuder vi vuxenutbildning på en ny enhet i centrala Stockholm. Det finns ett stort behov av personal inom skola, vård och omsorg. På Consensum kan du välja mellan ett flertal utbildningar som leder till arbete med människor.

Undersköterskor - samhällets grundpelare -klara att stötta!

Ännu ett fantastiskt gäng undersköterskor diplomerades i fredags den 29/4. Nöjda med både sina egna prestationer och utbildningen firades ett stort gäng undersköterskor på Consensums vuxenutbildning.

Talanger rekryterades!

Vår Arbetslivsdag ”Du behövs” blev mycket Lyckad. Våra studerande fick lyssna på inspirerande ambassadörer från olika vård och omsorgsverksamheter i Lund och Staffanstorps kommun samt Region Skåne. Samtidigt fick alla möjligheten att söka sitt drömjobb.

Handledarutbildning pågår

Handledarutbildning pågår. Dessa handledare kommer att ta emot Consensums elever under kommande APL-perioder.

Många positiva själar!

Vi har öppnat dörrarna för ytterligare en positiv grupp elever! Måndagen den 11/4 startade vårgruppen upp sina studier med en introduktionsvecka som var fylld med aktiviteter.

Sugen på nya utmaningar? - sista ansökningsdag 6 juni

Med en undersköterskeutbildning i bagaget står alla dörrar öppna för ett meningsfullt jobb och en framtid där du behövs! Consensum VUX nästa utbildningsstart är den 15 augusti

Mer än 95% har jobb efter examen

Yrkeshögskolan lyfts fram som en väg in i arbetslivet i tidningen Framtidens utbildningar. Vård och omsorg ligger i toppen med 95% som har jobb efter examen.

APL med mindfulness

När du läser på Consensum varvar du dina studier med arbetsplatsförlagd praktik. Nyligen har Ida som läser tredje året med fördjupningen Hälsa o friskvård varit på sin sista APL-period. Ida lärde personalen på Brunnslyckan i Lund mer om mindfullness.

Studenten!

Klicka här för info om studentdagen

Glad Påsk

Vi på Consensum Vux önskar alla en riktigt GLAD PÅSK och stänger skolan vid 13.00 på Skärtorsdag 24/3.

En vecka kvar - fullt upp på Öppet hus

Många intresserade sökande kom till vårt öppna hus denna vackra vårkväll. Nu är det en vecka till att ansökningswebben stänger den 24 mars

Ny rapport visar tydligt att yrkeshögskolan ger ökad sysselsättning

Syftet med yrkeshögskolan är att tillgodose arbetslivets behov av kvalificerad yrkesutbildad arbetskraft. Läs rapporten om sysselsättning efter yrkesutbildning här.

Ni som har längtat - Välkommen på våra Öppna hus

Du är välkommen att träffa våra engagerade lärare och ställa frågor om våra utbildningar och vilka yrken de leder till.

NI SOM HAR LÄNGTAT OCH VÄNTAT - NU ÄR DET DAX

Nu är ansökningswebben öppen så att du kan söka utbildning med start 11 april på Consensum vuxenutbildning. Varmt välkommen

Sjukhuspraktik i Tanzania!

Tre av våra elever fick åka på ett livsäventyr. Under sin sista praktik åkte de till Kolondoto Hospital i Tanzania och fick visa vad de lärt sig. Nästa gång kanske det är du som får denna chans?

Hospiteringen väckte Elinas nyfikenhet

Elina är en av eleverna på vårt NA-program. Hon har nyligen varit på hospitering på Skånes Universitetsjukhus (SUS) i Lund. Efter den har hon börjat tänka i nya banor - nu är kanske ett yrke inom vården det hon ska satsa på.

Upplev verkligheten redan under din gymnasietid!

Felicia går på Consensums NA-program. Hon har just varit på våra hospiteringsdagar på Skånes Universitetssjukhus (SUS) i Lund.

Dax att söka

Glöm inte att ansöka om en plats på vårt mysiga gymnasium innan 15 februari!

Alltid roligt att höra våra elevers anledningar till varför de valde vår skola!

I helgen var det öppet hus och våra elever var där och berättade om vår skola.

Hospitering på Skånes Universitetssjukhus

Denna vecka har eleverna på vårt NA program fått eleverna möjlighet att under 2 dagar hospitera på Skånes Universitetssjukhus.

Nytt härligt gäng

Måndagen den 11 januari slogs portarna upp på Consensum Vux för ett nytt härligt gäng studerande.

Öppet hus i Täby 21/1 13-15

Consensum Vux utvidgar och finns nu även i Täby. Varmt välkommen att besöka oss i våra nya lokaler 21/1 kl 13-15 och få hjälp med ansökan.

Öppet hus! Täby 14/1 Sollentuna 15/1

Nu öppnar vår nya utbildningsenhet i Täby Centrum!

Glädjen högt i tak

Det är alltid med blandade känslor vi skiljs från våra duktiga elever. Glädje för att de är i mål med sin utbildning och sorg för att vi ska skiljas.

Öppettider på Vux under helgerna

Tack för ett roligt och lärorikt År. I väntan på det nya drar vi ner lite på på tempot. Nedan har du våra öppet tider -

Ansökningswebben öppnar för reservantagning 21 december!

Du har fortfarande chansen att förändra din framtid - redan i januari kan du sitta i skolbänken!

Därför valde jag Consensum!

När jag skulle söka till gymnasiet så letade jag efter något litet och mysigt med yrkesförberedande linjer!

ÖPPET HUS

Kom och besök oss 19/1 18-20.

Ambassadörer från Consensum berättar
om Vård- och omsorgsprogrammet

Vi har nu besökt alla kommunala skolor i Sollentuna och vi märker att intresset för vård- och omsorg ökat. Är du också intresserad? Läs mer här.

Populär handledarutbildning på Consensum

I november hade vi glädjen att fylla på med inspiration och kunskap för den fantastiska personal som handleder våra elever och studerande ute i vård- och omsorgsverkligheten

Intressanta och lärorika dagar

Den 4-6 november gick Consensums årliga handledarutbildning av stapeln. 25 mycket intresserade undersköterskor från verksamheter inom såväl kommunal vård och omsorg som från Region Skåne. De fick lära sig mer om den viktiga konsten att handleda elever och studerande.

ÖPPET HUS

Kom och besök oss Tisdag 1/12 kl 18-20. Vi finnas även på Mini gymnasiemässan i Sigtuna 1/12 på S:t Olofs skola.

Rekordmånga besökare och en vinnare!!!

Intresset för Consensum, både på gymnasiemässan och öppet hus, har varit rekordhög. Under dessa hade vi en tävling där man kunde vinna en I-pad. Här hittar du vinnaren och bilder från dagarna.

Besök av gymnasieminister Aida Hadzialic

Onsdagen 18 november fick Sollentuna gymnasium fint besök av regeringens gymnasieminister Aida Hadzialic.

Skugga oss och kom på Öppet hus!

Varmt välkomna att besöka oss på Öppet hus och/eller på skuggning.

Och vinnaren är ...

I helgen var det både gymnasiemässa och öppet hus i Lund. Det var stort intresse för Consensum och våra två program VO och NA! Här kan du läsa om våra elevers anledningar till varför de valde vår skola OCH vem som är vinnare av tävlingen.

Gymnasiemässa och öppet hus!

Ett sjukt bra gäng berättar!

Consensum har ett lärarlag som är ytterst kompetenta och brinner för sitt jobb. Såhär berättar vår rektor, syv och några av våra lärare.

Besök oss på Gymnasiemässan och Öppna Hus!

19-21 november finns vi på Gymnasiemässan i Älvsjö! Kom och prata med våra fina elever, kunniga lärare samt APL-ansvariga som handleder våra elever ute i vården! Vi finns i monter C09:08

Öppet hus på lördag 21/11 kl 13-15

Ta chansen och besök oss på lördag då vi har öppet hus! Träffa elever, lärare och ta en sväng på skolan! Hoppas vi ses!

Idag den 16/11 utbildar vi oss och är inte tillgängliga på skolan

Den 16/11 utbildar vi oss och planerar för en utveckling av vår verksamhet! Vi är åter på plats den 17/11 och du når oss som vanligt - Varmt välkommen då!

Drömmer du om att arbeta med människor? Sista ansökningsdag 27/11

Drömmer du om att arbeta med människor? Vill du studera på gymnasienivå, men behöver bygga på dina svenska språkkunskaper? Då kan du söka Consensums Introduktionsutbildning inom vård och omsorg. För start i januari 2016 är sista ansökningsdag 27/11

Vad är formativ bedömning?

Det innebär att du och din lärare har en kontinuerlig dialog kring dina studier för att tillsammans hitta din väg för att nå dina studiemål. Läs mer om vad forskningen säger om detta.

Utbytet knyter band över kontinenterna

Den ena läser till sjuksköterska i kinesiska Changzhou. Den andra pluggar till undersköterska i Lund. I fyra veckor har Rujia Huo fått en inblick i svensk kultur genom att bo hemma hos Moa Larsson.

Vi ökar på med utbildningar och utbildningsplatser!

Consensum utökar utbudet av utbildningar. Från januari erbjuds utbildningar inom både Barn och Fritid med två inriktningar och Vård och omsorg med fem inriktningar. Inom äldrehälsa finns också lärlingsutbildning.

Högtidligt och mysigt!

Vissa stunder minns man särskilt! I dag samlades några färdiga undersköterskor för diplomering på Consensum VUX i Lund för att fira sitt kursavslut och får sina diplom.

Ännu ett härligt gäng!

I veckan som gick har ännu ett härligt gäng startat sin utbildning på Consensum Vux! Ett stort gäng glada och förväntansfulla elever med fjärilar i magen påbörjade sin utbildningsresa mot en ljus framtid.

Elever som skademarkörer

Inläsningstjänst

Vi vill påminna eleverna om detta fantastiska hjälpmedel! Skolans elever har tillgång till alla sina läromedel i inläst form. Eleverna kan lyssna via dator eller genom en app på en smartphone eller surfplatta. För att kunna utnyttja tjänsten får eleven ett användarnamn och ett lösenord av sin mentor

Öppet hus!

Kom och träffa våra lärare, se våra lokaler och få svar på dina frågor om utbildningen och CSN.

En berikande dag!

Vård och omsorgscollege- dagen på Consensum Vux blev en lyckad och givande dag. Många nya berikande kontakter knöts.

Nu har ansökan öppnat för kurser som börjar 2016

Nu har vi utökat vårt utbud av kurser och har mer flexibla i tider.

Prövning av kurs på Consensum Vux

Prövningar i gymnasiekurser - information från Lunds kommun. När du gör en prövning följer du inte någon undervisning utan läser in kursen på egen hand. På Consensum kan du pröva de kurser vi erbjuder inom Vård och omsorgsområdet

ÖPPET HUS på VUX 14/10 10-15 Välkommen

Vecka 42 är det Vård - och omsorgscollege-veckan i hela landet! Nyfiken och vill veta mer om yrken inom vård och omsorg samt bekanta dig med vår skola? - då är du varmt välkommen.

Utbyte med vårdskola i Changzhou, Kina

Introduktionsutbildning för dig som vill jobba med människor

Drömmer du om att arbeta med människor inom vård och omsorg, men saknar yrkesutbildning? Vill du studera på gymnasienivå, men behöver bygga på dina svenska språkkunskaper? Då kan du söka Consensums Introduktionsutbildning inom vård och omsorg.

Föräldrarmöte!

Välkomna på föräldrarmöte Torsdag 17/9 kl.17.00

Skuggningsdagar 2015/2016

Varmt välkommen på skuggning hos oss! Vi erbjuder följande skuggningsdagar:

Vässarö

På torsdag 3 september till fredag 4 september åker åskurs 1 och 2 på sitt årliga internat. Det här är vår kick-off inför läsåret och ett sätt för alla nya elever att lära känna varandra och sina nya skolkamrater samt lärare.

Välkomna - en ljus framtid väntar

I veckan hade vi den stora glädjen att välkomna ett stort gäng pluggsugna blivande undersköterskor!

Kul på internatet

Internat

Skolstart!

Äntligen dags för ett nytt och spännande läsår! Vi ser fram emot att träffa alla nya och gamla elever för ett upprop följande tider: Måndag 24 augusti - Årskurs 1 kl.09.30-12.00 (Ingång våning 2) - Årskurs 2 och 3 kl.10.00-12.00

Vi har flyttat- Ny adress och vägbeskrivning

Consensum VUX har flyttat till Aniaraplatsen 2, mitt i Sollentuna centrum och har ännu närmare till pendeln

Läsårstart 2015!

Sommar 2015

Information om tider under sommaren hittar du här.

Ytterligare ett glatt gäng nådde sitt mål!

Under festliga former firades den stora glädjen att vara färdig undersköterska på Consensum.

Diplomering våren 2015

Diplomering för våra fantastiska elever som började i januari 2014! STORT GRATTIS och LYCKA TILL!!

Öppet hus 9 juni klockan 13-16

Du är varmt välkommen till ett intressant öppet hus där du har möjlighet att möta våra trevliga lärare och studerande.

Avslutning och Student!

Det börjar nära sig avslutning och student. Här följer lite tider! Årskurs 1 och 2 har avslutning 11 juni kl.10-12 Årskurs 3 har avslutning 12 juni 09.30-13.30 (Utspring)

Ansökningstider till våra utbildningar

Är du sugen på att studera till hösten - än är det inte försent att skapa nya vägar för framtiden!

Nästan på riktigt!

Det var en väldigt lyckad dag med mycket skratt och mycket lärande. Learning by doing.

En ljus framtid

Välfärdssektorn – både kommuner och landsting och privata vårdgivare – kommer att rekrytera tusentals nya medarbetare de närmaste åren.

Glödhett på arbetsmarknaden

Kommunerna har börjat söka efter arbetskraft i betydligt större utsträckning än tidigare. Personal i hemtjänsten, undersköterskor och sjuksköterskor är yrkesgrupper som efterfrågas allt mer via Arbetsförmedlingen (AF).

Mycket frågor, skratt och kulturellt utbyte blev det.

Vi har haft besök av elever och lärare från två vårdskolor i Turkiet under april månad. Den första klassen vi hälsade välkomna studerade i Isparta och var akutsjukvårdsinriktad.

Varva teori och praktik på VO-programmet

Toughest

Elever och lärare från Consensum tog sig igenom årets toughest bana. Grymt jobbat!

S:t Larsloppet

Årets upplaga av S:t Larsloppet gick av stapeln den 27/4. En sträcka på 4,5 kilometer genom natursköna S:t Larsparken i Lund. De elever som går Vård- och Omsorg med fördjupning friskvård, stod som arrangör för tillställningen.

Missade du vårt öppna hus?

Måndagen den 27 april hade vi ännu ett lyckat öppet hus och missade du detta finns möjligheten att skugga på en vanlig skoldag.

Nyfiken på vår skola - välkommen på studiebesök ?

Missade du vårt öppna hus? Nyfiken på våra utbildningar ... välkommen på ett studiebesök och träffa våra trevliga elever och lärare, ställ frågor och låt dem berätta om sina framtidsdrömmar.

Grattis till biobiljetterna – ÖPPET HUS 27/4

Varmt välkomna att hämta er vinst på Consensums gymnasiums ÖPPNA HUS den 27/4.

Glöm inte terminens sista Öppna Hus imorgon 23/4 kl.18.00!

Ta vara på chansen och besök vår skola för att träffa våra duktiga elever som närmare kan visa vad som händer på Consensum Gymnasium Sollentuna. Denna gång har vi även ambulanspersonal på plats som gärna berättar och visar hur deras arbete kan se ut.

Lyckliga vinnare - kom till vårt ÖPPNA HUS 23/4

Varmt välkomna att av hämta er vinst på Consensums gymnasiums ÖPPNA HUS den 23/4.

En minnesvärd upplevelse… vi var där!

Under ViS utbildningskonferens i Linköping presenterades flera mycket intressanta programpunkter. Att utbilda vuxna – är det något särskilt med det? Det självklara svaret borde vara JA. Vi måste börja tala mer om pedagogik för vuxna som utgår från vuxnas förutsättningar och behov.

En minnesvärd upplevelse… vi var där!

Under ViS utbildningskonferens i Linköping presenterades flera mycket intressanta programpunkter. Att utbilda vuxna – är det något särskilt med det? Det självklara svaret borde vara JA. Vi måste börja tala mer om pedagogik för vuxna som utgår från vuxnas förutsättningar och behov.

Diplomering för våra fantastiska elever inom ramen för omvårdnadslyftet

STORT GRATTIS och LYCKA TILL!!

GLAD PÅSK

Consensum önskar alla en riktigt GLAD PÅSK - njut av ledighet och vårsol.

Lyckad handledarutbildning på Consensum

I slutet av mars genomfördes, under tre dagar, en handledarutbildning på Consensum. Detta är vårt sätt att ge tillbaka till de verksamheter som tar emot och hjälper till att utbilda våra elever under deras praktik! Kursdeltagarna lämnade kommentarer som exempelvis:

Högt söktryck och elevgaranti

Även i år kan vi glädja oss åt ett högt söktryck på våra utbildningar och att många ungdomar har valt Consensum som sitt förstahandsval! Vi garanterar att de elever som påbörjar sin utbildning på Consensum kommer att fullfölja sin utbildning hos oss.

ANSÖK TILL ENSTAKA KURSER NU!

Diplomering av våra elever på VUX Lund

Diplomering av våra elever på VUX Lund. Stort grattis och lycka till önskar vi er allihop!

NA3 på biomedicinskt center

Välkomna Sollentuna

Efter en lång och spännande process anslöt sig Sollentuna kommun i januari till Consensum/Solnas Vård- och omsorgscollege.

Naturvetenskaplig hospitering på Universitetssjukhuset

Våra duktiga naturvetenskapselever i åk 3 har fått göra fältstudiedagar på Universitetssjukhuset i Lund. Vi är mycket glada för att vi har möjligheten att erbjuda våra elever detta.

ÖPPET HUS 26/1 18-20

Har du funderingar kring ditt gymnasieval? Kom och var frågvis! Vi svarar gärna och visar vad vi har att erbjuda dig. Vår studie- och yrkesvägledare finns på plats för att ge stöd och vägledning.

Varför välja Consensum Sollentuna?

Se och lyssna på varför Amanda, Elin och Ann har valt att läsa vård på Consensum i Sollentuna. Besök oss gärna på Öppet hus den 26 januari kl.18 eller kom på vår Prova på dag den 27 januari för mer information.

Skuggningsdag idag 14/1!

Idag tar Consensum emot ett stort gäng årskurs nior på skuggningsdag. Skuggningsdag innebär att man får följa med på lektioner, träffa elever, lärare och rektorer under en dag här på skolan för att få en uppfattning om hur det är att gå på vår skola! Vi har haft stort intresse på alla våra skuggningsdagar hittills, kul!

Spännande tider!

Spännande tider! I dagarna går våra NA-elever ut på Skånes universitetssjukhus för naturvetenskaplig hospitering. VO-elever ska ut på praktik på t ex barnsjukhuset och internationell praktik i Spanien, Irland och Tanzania.

GOTT NYTT ÅR - från oss alla till er alla

Nu lämnar vi 2014 som har varit ett spännande år med massor av intressanta utmaningar. Under året har Consensum utbildat nästan 450 undersköterskor på våra gymnasier och vuxenutbildning samt 200 specialistundersköterskor på vår Yrkeshögskola.

Avslutningar

Fullt ös i metodrummet

Besök från Changzhou, Kina!

Vecka 50 hade Consensum Lund besök av rektor och lärare från Changzhou Hygiene Vocational Technical College.

En inspirerande morgon - ETT VAL FÖR LIVET

Det var en mörk och kulen decembermorgon men engagemanget var stort och flera ljusa idéer föddes. TACK alla som medverkade för en mycket positiv upplevelse

NA-elever publicerade

Våra duktiga elever på naturvetenskapsprogrammet har deltagit i ett samarbete med Lunds Universitet och Region Skåne.

Uppstart vecka 47 med våra nya elever

Uppstart vecka 47 med våra nya elever. Tack för härliga dagar tillsammans med er!

Besök oss på Gymnasiemässan!

20-22 november finns vi på Gymnasiemässan i Älvsjö! Kom och prata med våra fina elever, kunniga lärare samt APL-handledare som handleder våra elever ute i vården! Delta gärna i vår vårdrelaterade tävling så har du chansen att vinna en Ipad-Mini!! Vi finns i monter C09:08

Vi gillar Friskis!

Vi är mycket stolta över vårt samarbete med Friskis&Svettis Stinsen som nyligen byggt klart Stockholms modernaste träningsanläggning! Att få bedriva idrottsundervisning och friskvårdsträning bland de modernaste maskinerna och redskapen är inspirerande för både lärare och elever. Det känns även tryggt att erbjuda våra elever träningskort hos Friskis med sina fina värderingar. Nu kör vi!

Stort intresse för Consensum!

Vi är glada över det väldigt stora intresset som eleverna i årskurs 9 visat för att gå på Consensum. Vi har fått så många förfrågningar om att få skugga våra elever att vi valt att utöka antalet "skuggdagar". Mer info kommer inom kort på hemsidan.

ELEVGARANTI

Vi garanterar att de elever som påbörjar sin utbildning i Consensum kommer att fullfölja sin utbildning i vår skola.

ELEVGARANTI

Vi garanterar att de elever som påbörjar sin utbildning i Consensum kommer att fullfölja sin utbildning i vår skola.

En intressant dag!

Idag har jag varit på en intressant konferens för Vård- och omsorgscollege på ”Bygget” i Stockholm,

Utvärdering elevkortet

Innan höstlovet gjorde vi en utvärdering av vårt införande av lunchkortet detta läsår. Utvärderingen visar tydligt att eleverna föredrar detta upplägg istället för en traditionell skolmatsal då 93% av 70 svar vill fortsätta med lunchkortet. Vi har även fått många bra synpunkter och önskemål som vi i ledningen under höstlovet ska framföra till Elevkortet i ett möte. Klicka på "läs mer" för att komma åt en sammanställning av utvärderingen.

Tråkiga nyheter

Inställd utlandspraktik! P.g.a. säkerhetsläget i världen har vi valt att ställa in utlandspraktiken för det här läsåret. Vi har platser i Turkiet och i Tanzania och vi bedömmer båda dessa länder som för osäkra för att vi ska känna oss trygga med att skicka våra elever dit. UD avråder från resor till Turkiet p.g.a. oroligheterna i Syrien, och Tanzania bedömer vi som för osäkert p.g.a ebolaepidemin.

#minskola

Vårdmässan 7-8/10

Consensum Lund finns på vårdmässan på SUS 7-8/10. Kom och prata med våra härliga lärare och elever om skolan och våra utbildningar!

Diplomering september 2014

Stort Grattis till er alla ! Lycka till i framtiden - ni behövs ...

Öppet Hus och Invigning av vårt nya metodrum i Sollentuna

Just nu pågår förberedelserna för fullt för att få ett fungerande metodrum. Under Öppet Hus kommer vi inviga rummet och bjuda på något gott! VARMT VÄLKOMMEN!

Skolinspektionen

Skolinspektionen besöker under året alla gymnasieskolor i Lund, i augusti var det Consensums tur. Utifrån sitt besök konstaterade Skolinspektionen att Consensum har en mycket väl fungerande verksamhet

Nu händer det -- en glad nyhet för dig som bor i Stockholm

Vi har glädjen att meddela att i januari 2015 startar Consensum upp vuxenutbildning även vid Gullmarsplan i city

Information inför hösten 2014

Viktiga datum för studerande hösten 2014. Diplomering, Lärtorg samt när skolan är stängd.

Föräldrarmöte 23/9

Kära föräldrar Ni hälsas välkomna till föräldramöte tisdagen den 23 september klockan 18.00.

Debatt på Consensum

Idag har vi haft en väldigt givande, lärorik och intressant debatt på vår skola. Vi vill tacka alla åtta partier som hade representanter på plats och som främst debatterade om skolan, vården och arbete. Vi vill även tacka alla våra duktiga elever för deras engagemang samt respekt för allas åsikter. Nu känner vi oss alla lite mer pålästa inför morgondagens skolval!

Internat Vässarö

På tisdag 26 augusti till onsdag 27 augusti åker hela Consensum på sitt årliga internat. Det här är vår kick off inför läsåret och ett sätt för alla nya elever att lära känna varandra och sina nya skolkamrater samt lärare. I år åker vi tillbaka till underbara Vässarö, där vi var förra året. Vässarö ligger i Stockholms skärgård utanför Norrtälje och är en fantastiskt vacker plats med massor av roliga aktiviteter.

Terminen har börjat!

Nu har vi äntligen välkomnat våra elever här på Consensum i Lund! Ser fram emot ett härligt år tillsammans! Erik & Linda

Slut på strandhäng...

Nu är det äntligen snart dags för ett nytt spännande läsår med massor av ny kunskap och roliga teman! Vi vill tacka alla nya som vill börja sin utbildning hos oss och vi personal kommer göra allt för att ni ska trivas och få en bra grund för den ljusa framtid ni går till mötes. Efter tre år hos oss kommer ni att bli undersköterskor och ha mycket goda chanser till arbete direkt efter studenten. Ni kommer även att få en grundläggande behörighet för att kunna läsa vidare inom många olika yrken. Vi vill även välkomna alla elever i tvåan och trean. Vi har saknat er och hoppas ni kommer trivas lika bra detta läsår! Varma hälsningar Jyrki och Elin För starttider och ny information klicka på "Läs mer"

Läsårstider 2014/2015

Här kan du se läsårstiderna för 2014/2015.

Sommarlov

Nu är det dax för sommarlov! Vi har haft ett fantastiskt avslut på terminen med elever som pluggat in i det sista, haft friluftsdag i solen och temadag om allas lika värde. Inte minst har vi haft en fin skolavslutning och en fantastisk student!!!

Vi vill tacka alla elever för ett fantastiskt läsår.

Vi vill tacka alla elever för ett fantastiskt läsår, vad roligt vi har haft och vad mycket vi har lärt oss!

Ytterligare ett härligt gäng i mål!

Den 11 juni hade vi den stora glädjen att hylla ytterligare ett härligt gäng som kommit i mål som undersköterskor. De har parallellt som de jobbat lyckats med bedriften att läsa till undersköterskor inom ramen för omvårdnadslyftet.

Projekt Portugal 2014

Vecka 17 var det äntligen dags för våra friskvårdselever att få uppleva något utöver det vanliga under skoltid. Det var dags för vår träningsresa till Algarvekusten i Portugal! Vi hade innan resan planerat ett träningspass som vi skulle hålla för förväntansfulla motionärer. Så lite nervösa för vad som komma skulle träffades vi på Arlanda på påsklördagen och vår färd kunde börja.

Finaste bilden

Elevers kommentarer om Consensum

Eleverna på Consensum fick i uppdrag att med få ord beskriva det bästa med Consensum. Sedan har vi haft omröstning i lärarlaget. Dessa bidrag fick mest röster. Läs och njut!!!

Tillfälliga avbrott på LäraNära den 2:e maj

Systemuppdatering kommer att göras på LäraNära fredagen den 2 maj.

Osäker på ditt gymnasieval? Öppet Hus i Sollentuna 26/4 13-15

Möt människor som valt att arbeta med människor - världens häftigaste och viktigaste jobb. Du får också träffa elever och lärare som gärna berättar om våra utbildningar!

Film!!!

Är så stolt över våra elever!!! Kolla in deras filmer genom att klicka på "Läs mer".

Eleverna på NA

På Consensum gör vi mycket studiebesök på olika stället för att eleverna ska få se olika verkligheter. Senast var NA2 på Repligen i Lund.

Uppdragsutbildningen i Upplands Väsby är avslutad

Den 14 mars var det 18 studerande som avslutade en uppdragsutbildning. De har läst 4 kurser ur den reguljära utbildningen ”LSS-handledare med spetskompetens i pedagogiskt förhållningssätt” och erhållit 90 YH-poäng.

Studiebesök

Ulf och Fredrik på GY Lund på helgbesök för att undersöka framtida samarbetspartners och framtida studiebesök. Denna gång på Örtoftaverket. Mycket spännande tvärvetenskaplig rundtur som kommer vara till nytta i flera ämnen.

Studieverkstad

Hej allihop, Utifrån era önskemål så har vi nu ändrat tiderna för studieverkstad till tisdagar 09.00-12.30 samt onsdagar 12.30-16.00. Välkomna!!!!

Vårkampen

Dags för klasskamp för år 8 och 9 i Sollentuna kommun! Onsdagen den 30:e april mellan kl 10-12 på Edsbergs Sportfält är det dags för historiens andra Vårkamp och man har nu möjlighet att ta över vandringspokalen från fjolårets vinnare på Häggviksskolan.

NYA Tider för ansökan till Vuxenutbildning 2014

Följande tider gäller för ansökan till vuxenutbildning 2014! Har du frågor är du välkommen att höra av dig.

Duktiga elever

Vilka entreprenörer vi har på skolan. Kolla in denna hemsida från lärlingarna i VO3 i Lund!!! WOW

Härliga Consensumelever

Öppet Hus

Nu är det dags för Öppet Hus på Consensum Gy i Lund. Välkomna att träffa våra fantastiska elever, prata pedagogik med våra lärare eller varför inte få en inblick i hur vi arbetar med resten av världen i våra internationella projekt.

Glädje och firande

Framtidstro präglade stämningen på certifieringsceremonin i november. En tillställning som bekräftade samverkan mellan Solna stad, Consensum, Vardaga och Temabo i deras nybildade Vård och omsorgscollege. Många vackra hyllningstal, musik och eminenta gäster från alla håll i Stockholms län förgyllde dagen.

Öppethus tisdagen den 4/2 kl.18.00-20.00

Nu är det snart dags för vårens första Öppnahus. Tisdagen den 4/2 kl.18.00-20.00. Kom in och träffa elever och lärare på skolan. Vi finns här för att svara på alla dina frågor om programmet och skolan. Du vet väl att du har möjlighet att boka in en "prova på dag" i skolan. Du kan välja att vara med en hel eller halvdag.

Vägledning och hjälp att söka utbildning

Funderar du på framtiden? Sugen på att plugga?… vill du vidareutveckla dig eller hitta nytt jobb då är det kanske dags att studera. Välkommen till Consensum Vux i Sollentuna. Vi kan erbjuda dig utbildning till undersköterska på gymnasial Vård och omsorgsutbildning.

Utbildning för personalen 28-30/1 2014

Den 28-30/1 har vi stängt på skolan för vidareutbildning för personalen. Studierna bedrivs som vanligt via vår plattform lära/nära.

Dax att ansöka utbildning med start i mars

Det är nu dags att söka utbildning för start i mars. Kommunerna Sollentuna och Upplands Väsby byter i årsskiftet verksamhetssystem och från och med den 9-10/1 kommer detta vara i drift för ansökan om utbildning. Behöver du hjälp är du välkommen och få hjälp av vår syv Anna Gustafsson

Julavslutning

Jag vill önska mina elever och lärare en riktigt God Jul och ett Gott nytt år. Idag var en väldigt mysig avslutningsdag där alla elever hade tagit med sig eget fika och dukade upp en riktig buffé av godsaker. Jag måste få säga att jag troligtvis har de bästa lärarna men framförallt de bästa elever man kan önska sig som rektor.

Stormen Sven

Ursäkta den sena timmen. Efter att ha följt utvecklingen av stormen är beslutet att följa samhällets rekommendationer vid klass 3 varningar. Gymnasiet i Lund håller därför stängt under fredagen, elever har hemstudier. Vi ses åter igen på måndag den 9 december.

Consensumdag

Ännu en dag att minnas

Vi ser fram mot fredagen den 29 november då vi håller en högtidlig ackrediteringsceremoni för Solna stads certifiering som Vård- och omsorgscollege inom region Stockholm i samverkan med Consensum.

Licenser

Pedagogiska tankar av Peter Stockhausen, förstelärare på Consensum

”Blir du lönsam, lille vän?” är en målning gjord av konstnären Peter Tillberg under åren 1971-72. Tavlan föreställer elever i årskurs fyra i ett klassrum på Korsavadskolan i Simrishamn. Barnen sitter vid sina bänkar under uttryckslös tystnad, placerade i räta rader. I bänkraden närmast fönstren tittar en pojke drömmande på världen utanför.

Välkommen till Consensum!

Nu börjar det på allvar för dig i årskurs 9 att tänka på vilken gymnasieskola du vill välja. Den 15-16/11 är det gymnasiemässa i Lund på Arenan. Vi kommer att finnas på plats med både elever och personal. Du är välkommen till vår monter för att prata med våra elever och lärare. Ett annat sätt att få information om oss är att komma på öppet hus. Höstens öppna hus är den 16/11 13-15 samt den 2/12 18-20. Vill du veta hur det ser ut på skolan en vanlig skoldag är du välkommen att komma och skugga. Hör av dig till mig, Stina Willquist på stina.willquist@consensum.se så hittar vi en dag som passar.

Snart stundar den årliga gymnasiemässan

Den 21-23 november kommer vi att vara med på årets gymnasiemässa i Älvsjö. Vi finns i Consensums egen monter men också i Vård-och omsorgscollege monter tillsammans med våra samverkansskolor. Boka in ett besök på skolan direkt i vår monter. En hel eller halvdag då du får möjlighet att träffa lärare, elever, syv och rektor.

Helags - Reseberättelse

Elevgaranti

Högt söktryck på Consensum

Snart dags för skolstart!

Hej alla gamla och nya elever! Under fliken "viktiga dokument" ligger nu årsplaneringen för samtliga klasser med reservation för vissa ändringar som kan komma under läsåret. Ser framemot ett nytt spännande läsår tillsammans med er. Med vänliga hälsningar Annika Sjödin

Elever - välkomna på upprop hösten 2013

Consensum föredöme enligt Skolverket

Högt söktryck till Consensum Lund

Portugal

Våren är en härlig tid

Consensum fyller 10 år!

Välkomna på öppet hus måndagen den 22/4!

Välkomna alla föräldrar!

Forskningsprojekt för naturvetenskapsprogrammet

Läsårstider 2013/2014

OBS tisdag 19/3

Intresserad av att studera på Yrkeshögskola?

För dig som är intresserad av att studera vid någon av våra yrkeshögskoleutbildningar kan nu beställa vår nya utbildningskatalog på vår hemsida (http://consensum-yh.se/kontakt/bestall-material/)eller genom att skicka ett mail till gunnel.hermansson@consensum.se.

Tanzania 2013 Elin och Åsa

Bra initiativ!

Välkommen Malin!

London calling

Film för Consensum Vux Lund

”Oscarsnominerad? Se vår nya film om Consensums vuxenutbildning i Lund. Studerande från samtliga utbildningsformer ger dig en inblick i den vuxenstuderandes värld.”

Viktigt om skuggningsdag

Projektet är påbörjat

En julhälsning

Olivia Dahl - Årets undersköterska

Filmen Consensum i Sollentuna

Välbesökt öppet hus

Öppet hus måndag 3/12

Samarbete Consensum, Lunds Universitet och Region Skåne

Consensum utvalda

Gymnasiemässa

Välkommen att skugga

Välkomna alla nya elever!

Välkomna alla nya elever!

Vård & Omsorgscollege

Ingress, liten text för widget